Docenten Italiaans

Zowel de groepscursussen Italiaans als de taaltrainingen op maat worden gegeven door ervaren, universitair geschoolde docenten Italiaans.

 

Even voorstellen… de docenten Italiaans


Harriët van den Heuvel

docent

Harriët van den Heuvel studeerde Italiaans aan de Universiteit Utrecht en de Università degli Studi in het Italiaanse Bologna. In 1993 behaalde ze haar doctoraal Italiaanse taal en letterkunde.
Sindsdien werkt ze met veel plezier als docent Italiaans. Acht jaar bij de vereniging voor Italiaanse taal en cultuur Dante Alighieri in Utrecht en sinds 1996 ook vanuit haar eigen bedrijf Istituto Italia. Eerst in Utrecht en sinds 2000 in het Drentse Veenhuizen.

Als docent, tolk en vertaler Italiaans heeft ze in de loop der jaren veel geleerd over de Italiaanse taal, de Italiaanse cultuur en ook over het land Italië. Kennis die ze met enthousiasme deelt tijdens haar lessen Italiaans.

 

 

 

 Laura Stienstra

laura-stienstra

Laura Stienstra studeerde Internationaal en Europees recht en viel tijdens een Erasmus uitwisselingsproject in Siena voor de Italiaanse taal.  In 2008 haalde ze haar bachelor in de rechten en in 2014 cum laude haar master in de Italiaanse taal en letterkunde.  Sindsdien is ze werkzaam als docent Italiaans.

Laura deelt haar kennis graag met andere Italië liefhebbers. In haar lessen volop aandacht voor de taal, maar ook voor de Italiaanse cultuur en gewoontes. Laura begeleidt haar cursisten met enthousiasme en ervaring naar een goede beheersing van het Italiaans.