Docenten Italiaans

Zowel de groepscursussen Italiaans als de taaltrainingen op maat worden gegeven door ervaren, universitair geschoolde docenten Italiaans.

 

Even voorstellen… de docenten Italiaans

 

Laura Stienstra

laura-stienstra

Laura Stienstra studeerde Internationaal en Europees recht en viel tijdens een Erasmus uitwisselingsproject in Siena voor de Italiaanse taal. In 2008 haalde ze haar bachelor in de rechten en in 2014 cum laude haar master in de Italiaanse taal en letterkunde. Sindsdien is ze werkzaam als docent Italiaans en als docent NT2.

Laura deelt haar kennis graag met andere Italië liefhebbers. In haar lessen volop aandacht voor de taal, maar ook voor de Italiaanse cultuur en gewoontes. Laura begeleidt haar cursisten met enthousiasme en ervaring naar een goede beheersing van het Italiaans. Laura Stienstra geeft les aan het 1e en 2e jaar en geeft ook de vakantiecursus.

 

 

Laura Bontempi

Laura Bontempi is native speaker Italiaans; ze komt uit Brescia en woont sinds 2018 in Norg. Ze studeerde geneeskunde in Brescia en geeft daarnaast Italiaanse les. Omdat ze zelf Nederlands heeft geleerd, weet ze dat het leren van een taal veel inzet vraagt. Hoe leuker het leerproces, des te makkelijker de taalstudie gaat, is haar overtuiging. De Italiaanse keuken heeft haar hart, met alles wat daar bij hoort: het samenzijn en samen eten met familie en vrienden. Ook heeft ze een zwak voor de Italiaanse letterkunde, het cultureel erfgoed en de veelzijdige Italiaanse natuur. Zaken die zeker aan bod komen in haar lessen! Laura Bontempi geeft les aan het 3e en 4e-5e jaar.

Harriët van den Heuvel

docent

Harriët van den Heuvel is tolk/vertaler en docent Italiaans. Ze is de oprichter en eigenaar van Istituto Italia. Harriët studeerde Italiaanse taal en letterkunde aan de universiteit van Utrecht en van Bologna. Na ruim 25 jaar zelf Italiaanse les te hebben gegeven, regelt ze nu alles achter de schermen. Van de inschrijvingen tot de correspondentie, de website en de social media. Zij is ook het aanspreekpunt wanneer u vragen heeft over de cursussen of wanneer u zich wilt aanmelden.

 

 

 

 

We zien u graag bij een van de cursussen Italiaans van Istituto Italia. Ciao, a presto!!